3. MEDNARODNI TEDEN NA UNM

3. MEDNARODNI TEDEN NA UNM

13.05.2024

 

Med 13. in 17. majem 2024 bo Univerza v Novem mestu postala stičišče več kot 25 uglednih predavateljev in strokovnjakov iz Evropske unije in drugih držav. V okviru predavanj, interaktivnih delavnic in znanstvenih dogodkov bodo ti gostje delili svoje znanje, izkušnje in ideje, spodbujali pa bodo tudi medsebojno povezovanje. S tem bodo prispevali k utrjevanju temeljev družbe znanja in konkurenčnosti, ki so ključni za evropske diplomate, zaposlene in raziskovalce ter njihovo prepoznavnost na globalni ravni.

Vrhunec tedna bo dogodek "GoAbroad Journey", ki bo 15. maja med 8.30 in 10.00 v veliki dvorani Univerze. Mednarodni gostje bodo predstavili kulturo ter pedagoško in raziskovalno dejavnost svojih univerz. Temu bo sledil "GoAbroad Fair", kjer bodo med 10.00 in 12.00 na stojnicah predstavljeni študijski programi in kulturne značilnosti njihovih držav skozi tradicionalne dobrote.

Internacionalizacija na Univerzi v Novem mestu je ključnega pomena, saj s spodbujanjem mednarodnega sodelovanja in izmenjave znanja pomembno prispeva k izobraževalni odličnosti in omogoča študentom, da razvijejo globalne perspektive in kompetence, potrebne v sodobnem, medsebojno povezanem svetu.

Več informacij dobite pri Sabini Krsnik, sabina.krsnik@uni-nm.si, tel.: 07 393 00 21

 

PONEDELJEK, 13. 5. 2024 

Začel se je tretji International Staff Week na Univerzi v Novem mestu!

Danes ob 12.00 smo z nagovorom prorektorice prof. dr. Karmen Erjavec in predstavitvijo programov s strani dekanov fakultet uradno odprli Mednarodni teden osebja. Udeleženci so imeli priložnost ogledati si našo univerzo in se družiti na slavnostnem kosilu. Ta teden bo poln poučnih delavnic, osvetljujočih predstavitev in živahnih kulturnih aktivnosti, vse z namenom navdihovanja in spodbujanja sodelovanja med različnimi univerzami.
Veselimo se, da lahko pozdravimo naše mednarodne goste in sodelavce, ki na našo univerzo prinašajo raznolike perspektive in bogato znanje.
Pridružite se nam ta teden in izkoristite priložnost za učenje, deljenje izkušenj in gradnjo trajnih povezav, ki presegajo kontinente.
Več o tem tednu

TOREK, 14. 5. 2024

Pester program drugega dne Mednarodnega tedna

V okviru tretjega Mednarodnega tedna, ki poteka na naši univerzi, smo danes doživeli nadvse zanimiv in poučen dan! Začeli smo s predavanjem Marje Koren, ki je udeležencem približala temo "Dostopnost projektov Erasmus+." Razpravljali smo o pomenu dostopnosti in vključevanja v mednarodne izobraževalne projekte. Nato smo se udeležili delavnice World Café, kjer smo skozi interaktivne pogovore raziskali, kako lahko še bolj izboljšamo internacionalizacijo in vključevanje na naši instituciji. ?
Popoldne smo preživeli v prelepi Ljubljani, kjer smo na vodenem ogledu odkrivali skrite kotičke in znamenitosti našega glavnega mesta.

Današnji dan je bil resnično poln novih spoznanj in prijetnih druženj.

SREDA, 14. 5. 2024

Sredino potovanje v tujino v okviru Mednarodnega tedna

V okviru mednarodnega tedna smo danes, v sredo, 15. 5. 2024, preživeli nepozaben dan z dogodkom "GoAbroad Journey." Naši gostje so nas z zanimivimi predstavitvami za kratek čas popeljali v tujino, kjer smo spoznali različne kulture in izobraževalne sisteme.

Po navdušujočih predstavitvah smo se od 10.00 do 12.00 zbrali v družabnem prostoru na "GoAbroad Fair." Na sejmu so gostje na stojnicah predstavljali svoje države, ustanove in študijske programe. Imeli smo priložnost okusiti različne tradicionalne slaščice in prigrizke, ki so nam še dodatno približali kulture iz vsega sveta.

Za nami je še en dan poln zanimivih doživetij in novih poznanstev, ki obogatijo naše razumevanje sveta in medkulturne povezanosti.

 

ČETRTEK, 16. 5. 2024

Četrti dan Mednarodnega tedna: Udeležba na 13. konferenci "Izzivi globalizacije in družbeno-ekonomsko okolje EU" in obisk vojaške zdravstvene enote

Na četrti dan Mednarodnega tedna smo bili dejavno vključeni v dogajanja, ki širijo naše obzorje! Udeležili smo se 13. konference z naslovom "Izzivi globalizacije in družbeno-ekonomsko okolje EU," kjer smo razpravljali o pomembnih temah, ki oblikujejo našo prihodnost in vplivajo na evropsko družbeno ter ekonomsko krajino.

Poleg konference smo obiskali tudi vojaško zdravstveno enoto, kjer smo spoznali, kako poteka zdravstvena oskrba v vojaških razmerah in kakšni so izzivi, s katerimi se soočajo vojaški zdravstveni delavci.

Dan je bil poln učenja in novih spoznanj, ki povezujejo teoretično znanje s praktičnimi izkušnjami.

 

PETEK, 17. 5. 2024

Zadnji dan Mednarodnega tedna: Sklenitev sodelovanja in praznovanje na Dnevu univerze

Zadnji dan Mednarodnega tedna, 17. 5. 2024, smo zaključili z navdihujočim sklepi o nadaljnem sodelovanju. Dogovorili smo se za sodelovanje na področju mednarodne mobilnosti in raziskovanja, kar bo še povečalo priložnosti za naše študente in osebje. Udeležili smo se tudi Dneva univerze, kjer smo praznovali dosežke naše akademske skupnosti in se povezali s kolegi in študenti iz različnih disciplin. Dan smo zaključili s piknikom, kjer smo v sproščenem vzdušju delili izkušnje in načrtovali prihodnje projekte. Hvala vsem, ki ste bili del tega izjemnega tedna! Do naslednjega leta!

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.