Srečanje projektnih partnerjev wExchange - Spodbujanje duševnega zdravja v srednjih šolah

Srečanje projektnih partnerjev wExchange - Spodbujanje duševnega zdravja v srednjih šolah

23.05.2024

Na University of West Attica v Atenah je 22. in 23. maja 2024 potekalo srečanje partnerjev projekta wExchange: Promoting mental well-being through online exchange in secondary schools, kjer smo predstavili ugotovitve iz predhodnih in naknadnih anket ter razvijali vodnik za uporabo metod medvrstniške podpore za duševno dobro počutje v šolah. Razvijali smo tudi inovativne metode za vodnik virtualne izmenjave med študenti, si gledali kampus univerze in proučili nove možnosti diseminacije rezultatov.

Projekt wExchange združuje srednješolce prek virtualnih izmenjav, da razpravljajo in se učijo o ključnih vprašanjih duševnega zdravja. S tem ne samo spodbujamo medkulturno razumevanje, ampak tudi kreiramo okolje, kjer lahko mladi odprto govorijo o duševnem zdravju in dobrem počutju.

Partnerskega srečanja se je iz Univerze v Novem mestu udeležila prof. dr. Karmen Erjavec, iz Šolskega centra Novo mesto, Srednja zdravstvena in kemijska šola, pa Damjana Papež in Barbara Cesar.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.