Uspešen zaključek dogodka KARIERNI BUM na Univerzi v Novem mestu

Uspešen zaključek dogodka KARIERNI BUM na Univerzi v Novem mestu

11.06.2024

Na Univerzi v Novem mestu se je zaključil dvotedenski karierni dogodek KARIERNI BUM, ki je potekal od 27. maja do 7. junija 2024.

Karierni center UNM je za študente pripravil paket brezplačnih delavnic, namenjenih celostni podpori tekom študija in pripravi na trg dela. Z izvedbo tega dogodka je pokazal pomembnost zgodnje načrtovanje karierne poti in pomembnost podpore mladim na njihovi karierni poti.

KARIERNI BUM je bil zasnovan kot celovit karierni dogodek, ki je vključeval interaktivne delavnice, učinkovite strategije učenja za uspešen študij, nasvete iz prakse, obravnavo aktualnih tem na trgu dela, osebnem razvoju in podjetništvu.


Izvedenih je bilo 10 delavnic, katere je obiskalo kar 231 udeležencev.

Udeleženci so imeli priložnost:
- krepiti strategije učenja in pripomočkov za uspešen študij,
- pridobiti vpogled v svojo lastno karierno pot,
- razširiti znanja in veščine znanstvenega raziskovanja,
- spoznati uporabnost generativne umetne inteligence,
- spoznati izzive, orodja in pripomočke za uspešno karierno pot,
- spoznati kako se kvalitetno pripraviti na zaposlitveni razgovor,
- spoznati kaj so to mehke veščine in zakaj so pomembne na delovnem mestu,
- dobiti vpogled v sodobne trende na trgu dela, digitalizacijo in nove oblike zaposlovanja,
- znanje kako sodobna tehnologija vpliva na spremembo poklicnih poti in delovnih mest.

Poudarek dogodka je bil na osebnem razvoju
Večina delavnic je nudila praktične nasvete za izboljšanje osebnih in poklicnih kompetenc, kar je ključnega pomena za uspešno karierno pot, saj se iskanje zaposlitve močno prepleta z osebno naravnanostjo in lastnimi prepričanji.

Povezovanje in mreženje
Ena izmed ključnih prednosti dogodka KARIERNI BUM je bila tudi priložnost za mreženje študentov. Dogodek je omogočil izmenjavo idej in praktičnih izkušenj, kar je odprlo nove karierne vpogled in priložnosti za prihodnost.

Dan odprtih vrat Kariernega centra
V sklopu KARIERNEGA BUMA je potekal tudi Dan odprtih vrat Kariernega centra. Študentje so lahko spoznali delovanje Kariernega centra, njegove programe in storitve. Karierni center je tako predstavil različne možnosti, ki jih ponuja za celostno podporo študentom in diplomantom pri iskanju zaposlitve in razvoju kariere.

KARIERNI BUM je bil izjemno uspešen dogodek, ki je pokazal, kako pomembno je, da študenti in diplomanti že zgodaj pričnejo graditi svojo karierno pot, raziskujejo različne možnosti na trgu dela ter se čim prej povezujejo s strokovnjaki in podjetji. Hvala vsem sodelujočim in izvajalcem delavnic, ki so s svojim znanjem in strokovnostjo prišli nasproti študentom ter jim pomagali širiti možnosti v svet lastnega znanja in kariere.

FOTO utrinke iz dogodka si lahko pogledate na naslednji POVEZAVI.

Za več informacij o aktivnostih Kariernega centra UNM spremljajte in obiščite https://uni-nm.si/karierni_center/aktualni_dogodki/ ali nas kontaktirajte preko: karierni.center@unm.si

Vzemi kariero v svoje roke in ohrani fokus na CILJE.

Vaš Karierni center UNM

 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.