Začenja se TEDEN VSEŽIVLJENJSKEGA UČENJA 2022

Začenja se TEDEN VSEŽIVLJENJSKEGA UČENJA 2022

06.05.2022

S ponedeljkom, 9. maja 2022 TVU odpira svoja vrata! 


Tedni vseživljenjskega učenja (TVU) so najvidnejša promocijska kampanja na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji. Projekt usklajujejo na Andragoškem centru Slovenije (ACS) in ga prirejajo v sodelovanju s stotinami ustanov, skupin in posameznikov po vsej državi pa tudi onkraj naših meja. Z njim opozarjamo na vseprisotnost pa tudi pomembnost učenja – v vseh življenjskih obdobjih in za vse vloge, ki jih posameznik v svojem življenju prevzema kot posameznik, udeleženec na trgu dela ter član različnih skupnosti. TVU je član mednarodnega gibanja festivalov učenja.

 

Vsi, ki projekt soustvarjamo, bodisi v vlogi izvajalcev prireditev bodisi kot udeleženci, prispevamo k udejanjanju slogana "Slovenija, učeča se dežela".

Z vami delimo program aktivnosti TVU, ki ga je pripravila Univerza v Novem mestu s fakultetami članicami in ga bomo izvedli pod skupnim naslovom »Teden vseživljenjskega učenja na UNM« saj verjamemo, da je znanje bogastvo, ki ga je treba ustvarjati, plemenititi ter tudi deliti ter ta način prispevati k promociji vseživljenjskega učenja in udejanjanju slogana »Slovenija, učeča se dežela«.

Vabljeni, da nas v času TVU obiščete v živo ali v virtualni predavalnici, spoznate naše predavatelje ter prisluhnete izbranim vsebinam, povabilo k udeležbi pa delite po vaših kanalih obveščanja.

Obiščite nas:

  • 10. maja 2022, ob 10 uri: Predstavitev računalniško podprtega inženiringa (online). Na dogodku spodbujamo zanimanje za STE(A)M področja, predstavljamo poklice prihodnosti, spodbujamo radovednost in kreativnost pri mladih - seznanili se bomo z metodami reševanja inženirskih in fizikalnih problemov s pomočjo numeričnih metod. Vabljeni dijaki in študenti strojniških smeri ter vsi strojniki po duši. Z vami bo Matej Štefanič, mag. inž. str., pred. Kliknite tukaj za pridružitev srečanju.
  • 12. maja 2022, ob 14 uri: Okrogla miza Znanje angleščine za uspešnejšo poslovno pot, kjer bomo izpostavili vprašanje, kako ti znanje angleščine lahko odpira nove poslovne in karierne priložnosti. Gostje bodo izpostavili svoje učne izkušnje in življenjske pripetljaje o znanju angleščine na študijski in poslovni poti. Dogodek bo vodila Mag. Tina Tomec, pred. Dogodek bo potekal v živo v prostorih UNM.
  • 31. maja 2022 ob 14 uri: Okrogla miza Priložnosti in izzivi kariernega razvoja mladih v lokalnem okolju. Osrednji problem, ki ga naslavljamo, je soočenje s strukturnimi problemi na področju brezposelnih mladih v regiji JV Slovenija. Spregovorili bomo o pomenu podpore mladim ob vstopu na trg dela in načrtovanju lastne karierne pot. Gostje bodo predstavili podporne vloge in odgovornosti različnih organizacij pri opolnomočenju mladih za samostojno karierno pot in iskanju zaposlitvenih priložnosti v lokalnem okolju. Moderatorka dogodka bo doc. dr. Mojca Blažič. Dogodek bo potekal v živo v prostorih UNM.
  • 2. junija 2022, ob 10 uri: Predstavitev projekta Well@School: razvoj novega izobraževalnega programa za spodbujanje duševnega zdravja pri osnovnošolskih otrocih (online). Duševno zdravje je pomemben temelj zdravega odraščanja, v zadnjem obdobju pa strokovnjaki opažajo porast težav z duševnim zdravjem pri osnovnošolskih otrocih. Osrednji cilj projekta Erasmus+ Well@School, v katerem sodelujejo partnerji iz petih evropskih držav, je razvoj nove platforme za odprt dostop specifičnih znanj za medicinske sestre in druge strokovne delavce, ki delajo s šolsko populacijo otrok. V začetni fazi projekta so bile izvedene fokusne skupine s ciljem pridobiti mnenja oseb, ki delajo na področju zdravstvene vzgoje in preventive, o potrebnih kompetencah in predlogih za razvoj digitalne platforme na področju duševnega zdravja. Z vami bo Sabina Krstnik mag. ekon. in posl. ved, strokovna sodelavka na projektu. Kliknite tukaj za pridružitev srečanju

 

 

Veselimo se druženja z vami in vas lepo pozdravljamo.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.