Izveden dogodek ErasmusDays 2022 - Just do it! na Univerzi v Novem mestu

Izveden dogodek ErasmusDays 2022 - Just do it! na Univerzi v Novem mestu

14.10.2022

Evropske izobraževalne ustanove v tem tednu obeležujejo Erasmus day z namenom ozavestiti pomen mednarodne mobilnosti, mednarodnega sodelovanja ter širjenja znanja med šolajočimi, zaposlenimi in širšo javnostjo. Na evropski zemljevid izobraževalnih institucij, ki postavljajo znanje in izkušnje, pridobljene z mednarodnim sodelovanjem na prvo mesto smo se pridružili tudi na Univerzi v Novem mestu, kjer smo 14. 10. 2022, izvedli dogodek z naslovom Erasmus+ days - Just do it!

Prorektorica za znanstveno raziskovalno dejavnost prof. dr. Karmen Erjavec je izpostavila pomembnost mednarodne mobilnosti in sodelovanja za univerzo, študente in zaposlene. Kljub omejitvam, ki jih je prinesla pandemija covid-19, so zadovoljni z individualno mobilnostjo študentov in zaposlenih, ki vsako leto narašča, letos pa je dosegla rekordno število.

Dogodku se je pridružila predstavnica Centra republike Slovenije za mobilnost in evropske programe izobraževanja in usposabljanja Eva Repe, ki je pozvala študente, da izkoristijo priložnost ter vse pozitivne učinke, ki jih program Erasmus+ prinaša. Prav tako je pojasnila kako se soočiti z morebitnimi izzivi, s katerimi se študenti lahko srečajo ter kakšno podporo lahko pričakujejo v procesu mobilnosti.

Ključni udeleženci dogodka so bili študenti, ki so trenutno na mednarodni mobilnosti v tujini. Svojo izkušnjo so delili Žan Laznik, ki je na izmenjavi na Poljskem, Enja Osmanović, ki se je javila iz Opatije na Hrvaškem, Andrej Gregorčič, ki je na študijski izmenjavi v Haldnu na Norveškem ter Tomaž Kukman, ki je bil na mobilnosti prejšnji semester v Španiji. Vsaka zgodba študentov je edinstvena, skupno vsem pa je sporočilo študentom, ki se glasi: »Just do it!«.

Dogodek smo zaključili z nagovorom predsednic ter predsednikov Komisij za mednarodno mobilnost posameznih fakultet, na katere se lahko študenti poleg Mednarodne pisarne in koordinatorice za mednarodno mobilnost, kadarkoli obrnejo za nasvet ali pomoč pri prijavi na mobilnost.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.