Posvet »Lepo je biti POP študent – drugačnost nas bogati«

Posvet »Lepo je biti POP študent – drugačnost nas bogati«

15.02.2023

Spoštovani.

V okviru projekta »Prilagojene oblike pomoči karierne orientacije posebnim skupinam študentov Univerze v Novem mestu« oz. na kratko POP-KARIERA, vas vljudno vabimo na strokovni posvet

»Lepo je biti POP študent – drugačnost nas bogati«,
ki bo 23. februarja 2023 ob 11.00
v Veliki dvorani Univerze v Novem mestu.

Kljub ugodnemu stanju na trgu dela, ostajajo mladi, predvsem zaradi pomanjkanja delovnih izkušenj, ranljiva skupina na trgu dela. Njihova ranljivost pa je okrepljena še s posebnimi specifikami in potrebami, s katerimi se srečujejo, zato je ustrezna karierna orientacija ključna pri prepoznavanju in uresničevanju potencialov ter krepitev zaposljivosti te ciljne populacije.
Na posvetu bodo gostje, vsak iz svojega zornega kota strokovnega delovanja, spregovorili o prepoznanih težavah, izzivih in ovirah, s katerimi se soočajo mladi pri doseganju željenega cilja, kot so stiske, duševno zdravje, učne težave, ekonomska prikrajšanost, skrbstvene obveznosti, geografske ovire in druge osebne okoliščine.
S sprejemanjem drugačnosti, enakopravno obravnavo, ustrezno podporo različnih deležnikov lahko mlade podpremo pri prepoznavanju in uresničevanju svojih potencialov in povečevanju zaposlitvenega potenciala.

Dogodek je javne narave, namenjen širši javnosti, še posebej mladim in vsem tistim, ki se pri svojem strokovnem delu srečujete s specifikami te ciljne skupine. Dodatne informacije o projektu so na voljo na spletni strani Univerze v Novem mestu.

Veselimo se druženja z vami.

 

 

»Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada«

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.