Dobrodošli brucke in bruci!

Dobrodošli brucke in bruci!

02.10.2023

Spoštovane brucke in spoštovani bruci,

dobrodošli na vašem prvem študijskem dnevu! To je trenutek, ki si ga boste zagotovo zapomnili, saj označuje začetek vaše univerzitetne izkušnje, ki bo vplivala na vaše življenje in vašo prihodnost. Zdaj ste tukaj, polni pričakovanj, ambicij in morda tudi nekaj strahu pred neznanim, a želim vam povedati, da ste na pravi poti.

Študentska leta so čas, ki vam bo omogočil, da raziskujete, se učite, rastete in se razvijate. To je čas, ko boste imeli priložnost izraziti svoje strasti, razviti svoje talente in odkriti nove interese. Študij ni le sredstvo za doseganje diplome, ampak tudi priložnost za osebno in intelektualno rast.

Naj vam ne bo strašno, če se znajdete pred izzivi in ovirami. Pravzaprav so ti izzivi del procesa učenja. Vsak težavni trenutek je priložnost za rast, za pridobivanje novih veščin in za razvoj vaše vztrajnosti. Ne pozabite, da so tudi največji umi na svetu doživeli neuspehe in se iz njih naučili. Pomembno je, da ne obupate, ampak se trdno odločite, da boste premagali težave, ki se vam bodo pojavile na poti.

Svet je danes bolj povezan kot kdaj koli prej. Imate priložnost, da se povezujete s študenti in strokovnjaki z vse Evrope, da izmenjujete zamisli in se učite od najboljših. Izkoristite te priložnosti za mednarodno mobilnost, ki vam jo omogočamo na univerzi, saj vam bodo omogočile razširitev vašega znanja in obzorij.
Na naši univerzi ste del skupnosti, ki vam bo pomagala uspeti. Uporabite vse vire, ki vam jih ponuja, kot so knjižnica, kabineti, laboratoriji, raziskovalni projekti, v katere boste povabljeni, mentorji in visokošolski učitelji ter karierni center. Ne oklevajte, ko boste potrebovali pomoč, obrnite se na nas, saj je to znak moči, ne šibkosti.

Na vašem študijskem potovanju se boste srečevali z novimi idejami, perspektivami in priložnostmi. Bodite radovedni, odprti in pripravljeni se učiti. Spomnite se, da je študij več kot le pridobivanje znanja - to je tudi oblikovanje vaše identitete in prispevek k boljšemu jutri.

Študentska leta so odličen čas za druženje, zato se vključite v različne dejavnosti ter univerzitetne in druge organizacije, kot je študentsko društvo, pevski zbor, tekmovanja, različni projekti, prostovoljno delo ali pripravljalne dejavnosti za kariero.

Poleg akademskega uspeha ne pozabite skrbeti tudi za svoje fizično in duševno zdravje. Spremljajte svoje dobro počutje in poiščite ravnotežje med študijem in prostim časom. Ustvarite si podporo v obliki prijateljev, družine in mentorjev, ki vam bodo stali ob strani v dobrih in slabih trenutkih.

Torej, študentke in študenti, s ponosom in navdušenjem stopite na to novo pot. Prepričan sem, da boste dosegli velike stvari, in veselim se, da vas bom lahko spremljal na tej izjemni poti študijskega raziskovanja in osebne rasti.

Hvala vam in srečno na vašem študijskem potovanju!

Prof. dr. Marjan Blažič, rektor

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.