OBISK SEKCIJE SENIORJEV Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine

OBISK SEKCIJE SENIORJEV Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine

29.03.2024

V sredo, 27. marca 2024, je Univerzo v Novem mestu obiskala Sekcija seniorjev iz Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine, pod vodstvom dr. Borisa Dularja. Dogodek je potekal v prijetnem vzdušju, polnem izmenjave idej, spoznavanja in povezovanja.

Začetni sprejem se je odvijal v družabnem prostoru univerze, kjer so imeli gostje priložnost za neformalni klepet in spoznavanje vodstva univerze. S pozdravnim nagovorom je zbrane goste nagovoril rektor univerze, akad. prof. dr. Marjan Blažič.

Predstavniki vodstva univerze in dekani fakultet članic so seniorjem podrobneje predstavili aktivnosti univerze in pomembne dosežke. Osrednji poudarek je bil na vlogi univerze pri razvoju in izobraževanju v nacionalnem in mednarodnem področju ter na našem povezovanju z lokalnim okoljem.


Seniorji so si ogledali tudi prostore, kjer poteka pedagoški in raziskovalni proces. Še posebej zanimiv je bil ogled laboratorija za strojništvo in sodobno opremljenih kabinetov za zdravstveno nego, prostorov fizioterapije, Inštituta za fizioterapijo in rehabilitacijo ter druge sodobne tehnične opreme. Pod vodstvom strokovnjakov fizioterapevtov so se seniorji vključili tudi v vodeno fizioterapevtsko vadbo za boljše počutje in ohranjanje zdravja.


V sklepnem delu smo v dialogu razpravljali o možnostih prenosa znanja med seniorji Univerzo v Novem mestu ter možnih oblikah nadaljnjega sodelovanja. Poudarek je bil na povezovanju, izmenjavi izkušenj in znanja ter na raziskovanju izzivov sodobne družbe, z namenom ustvarjanja trajnih partnerskih odnosov med univerzo in lokalno skupnostjo.


Obisk je bil za obe strani izjemno koristen in poučen. Dogodek se je zaključili ob prijetnem vzdušju in druženju ter pripomogel k bogatenju medsebojnega razumevanja, vzpostavitvi trajnih partnerskih odnosov in sodelovanja.

Karierni center Univerze v Novem mestu

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.