Evropska noč raziskovalcev na Univerzi v Novem mestu

Evropska noč raziskovalcev na Univerzi v Novem mestu

18.09.2023


EVROPSKA NOČ RAZISKOVALCEV NA UNIVERZI V NOVEM MESTU
»Noč ima svojo moč«!

petek, 29. september 2023, na Univerzi v Novem mestu, na Rozmanovi ul. 18 v Novem mestu

 

Ste vedoželjni? Je vaša radovednost brez meja? Radi eksperimentirate? Vas zanima kaj vse počnejo raziskovalci? Bi radi vedeli in videli kaj se dogaja v raziskovalnih ustanovah?

Veseli nas, da vas lahko povabimo na nepozaben dan odkrivanja in raziskovanja! Evropska noč raziskovalcev 2023 bo potekala v petek, 29. septembra 2023, in tokrat obljubljamo še več navdušujočih dogodkov in zanimivih aktivnosti za vse generacije.

Pridružite se nam, ko bomo odprli vrata v čudovit svet znanosti, tehnologije in inovacij. Naša prireditev bo potekala v centru mesta, na Rozmanovi ul. 18 v Novem mestu, kjer boste imeli priložnost spoznati izjemne raziskovalce, znanstvenike in inovatorje ter izvedeti več o njihovem delu in dosežkih.

Dan bomo obeležili z izobraževanji, stojnicami s predstavitvijo raziskovalnega dela, projektov in študijskih programov, okroglo mizo in celodnevnim druženjem z otroki, učenci, dijaki, študenti in ostalimi mimoidočimi.

Program aktivnosti:

  • V delavnici »Otroci raziskujejo: Zakaj moramo umiti roke?« bo naša visokošolska učiteljica vrtčevskem otrokom razložila, zakaj si je potrebno pravilno umiti roke. Otroci bodo nato opravili pregled rok pod didaktičnim pripomočkom Didaktobox (potrebna je predhodna prijava);
  • Online boste lahko spremljali predavanje z naslovom »Umetna inteligenca je z nami: uporaba na univerzi«, kjer bo mag. Igor Makovec predstavil, kako odgovorno uporabljati umetno inteligenco v izobraževanju;
  • Z »Znanostjo pod arkadami« bomo iskrice vedoželjnosti netili z dogodivščinami, eksperimentiranjem, klepeti z raziskovalci, vadbo, slikanjem in še več! Na stojnicah nas lahko obiščete kadarkoli med 9.00-19.00;
  • Svoje mnenje boste lahko delili na okrogli mizi z naslovom »Pogledi na celostno obravnavo pacienta«, kjer bomo z uveljavljenimi strokovnjaki in raziskovalci razpravljali o razumevanju potreb pacienta, kako jih naslavljati ter v kolikšni meri lahko k temu prispevajo različni komplementarni pristopi. Gosti bodo izr. prof. dr. Bojana Filej, prof. dr. Igor Jermandoc, dr. Luka Kristanc in Simona Pelko. Okroglo mizo bo povezovala izr. prof. dr. Nevenka Kregar Velikonja.

Celoten program lahko najdete TUKAJ.

----------------------

Spoznajte, kako naše raziskave prispevajo k izboljševanju in inoviranju poslovnih procesov, izboljšujejo tehnologijo, krepijo odnose, medsebojno sodelovanje in medgeneracijski dialog, prispevajo k trajnostnemu razvoju, dvigujejo kakovost in se na splošno spopadajo z izzivi stalno spreminjajočega se okolja.

----------------------

Pridružite se nam na Evropski noči raziskovalcev 2023 in postanite del te čudovite znanstvene avanture!

Vstop na dogodek je brezplačen, zato vas vabimo, da povabite svoje družine in prijatelje, da skupaj z nami odkrijete čarobni svet znanosti.

Veselimo se druženja z vami!

 

Več podrobnosti o dogajanju najdete na povezavi: www.nocmoc.eu
Za dodatne informacije smo vam na voljo po e-pošti: sabina.krsnik@uni-nm.si ali tel. št.: 07 393 00 21.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.